Qigong: “Odprite si Energijske Lopute v vašem telesu”

Ta 3000 let star set vaj upelje osnovne tehnike, ki so potrebne za napredovanje v katerikoli Či/ Energijsko veščino. Uči vas:

•  osnovne pravilne drže

•  izboljšati držo in ravnotežje

•  sprostiti napetosti v mišicah, sklepih, kitah, notranjih organih in

•  maksimizirati cirkulacijo tekočin in Či/Energije po telesu

S tem ko dosežete neoviran pretok Či-ja po telesu, se vam bo ojačal imunski sistem.

Nei Gung Stoja (standing): Centralna vadba

Središčni element „ Energijskih loput” je , da se naučite stati najmanj 15 minut na dan.Ta vadba, ki je izzviv za nekatere začetnike, je močna nei gung tehnika za povečanje notranje ozaveščenosti, za razvijanje več či-ja v notranjosti vašega telesa in za povečanje sposobnosti čutenja kako in kje je či zablokiran.

Skeniranje telesa

Na začetku vas bomo naučili, kako z umom skenirati telo, od vrha glave do podplatov. Ta preliminarna praksa vam pomaga se notrane sprostiti in čutiti vaše telo.

Zunaje Raztapljanje sprosti/odpravlja negativna čustva.

Naslednje: učimo vas z uporabo uma raztopiti zablokiran či in odpreti specifične glavne energijske lopute vašega telesa. Počutili se boste bolj živi, medtem ko se vaš či bolj svobodno pretaka.Ta tehnika vam pomaga se znebiti negativnih zablokiranih čustev.

,

ENERGIJSKE LOPUTE

Bai hwei, krona (vrh) glave.

Tretje oko, očesi, središče ušes in sence. Štiri točke čeljusti.

Točka, kjer se konica jezika dotika ustnega neba, in udrtina na vratu nad grodnico.

Stičišče lobanje z hrbtenico in med vsakim vratnim vretencem do sedmega vratnega vretenca na koncu vratu.

Od tam, kjer se jezik dotika neba v ustih, do konca prsnice v širini ust.

Štiri točke v ramenu.

Komolci.

Zapestja.

Roke.

Točke, kjer se rebra prikjučijo k prsnici, prostor med rebri, sklepi, kjer se rebra povežejo na hrbtenico, prostor med lopaticami in hrbtenico. Za ženske: lopute prsi (direktno za bradavicami).

Pleksus.

Ves trebuh; začnemo od spredaj in raztapljamo skozi notranje organe nazaj k hrbtenici.

Tantien in mingmen.

Vse točke vzdolž hrbtenice, od tilnika do trtice, s posebnim poudarkom na tilnik, sedmo vratno vretence, vretence v središču med lopaticami, vretence na dnu lopatic, ming men in trtica.

Kolčna sklepna jamica, kosti medenice in kwa (prostor znotraj sprednjega grebena kolkov).

Zadnjik.

Spolovila.

Perineum – točka med zadnjikom in spolnimi organi.

Kolena.

Gležnji.

Noge – stopala.

Pod tlemi.

Nad glavo.

Roke v oblakih

Roke v oblakih so počasni gibi, kjer se roke, noge, pas in trup kontinuirano gibljejo kot integrirana, koordinirana celota. Poveže energijo celega telesa z hrbtenico. Podobni gibi se pojavljajo v mnogih tai či formah.

Obrati

Trije obrati ojačijo primarne či tokove v telesu, posebno v notranjh organih in kar Kitajska medicina imenuje „trije gorilniki“ či-ja v telesu: zgornji, srednji in spodnji tantien. Obrati odprejo sklepe kolka, kolen, gležnjov, ramen, komolcev in prstov.

Edinstven hrbtenični razteg

Hrbtenični razteg je edinstvena Taoistična vaja. Nauči vas kako raztegniti vsako vretence začenši od spodnjega dela hrbtenice in nadaljevati navzgor proti glavi. Poleg tega da naredi hrbtenico boj prožno, hrbtenični razteg začne proces popolnega aktiviranja či-ja hrtenice in možganov, kar je bistvenega pomena za vse nadaljne zahtevnejše Nei Gung vaje. Nadaljne začnete spet od spodaj od sprednje strani hrbtenice in nadaljujete proti glavi, tako da se hrbtenica vrne v pokončno držo.

 

 

,

 

,

 

 

 

 

The YouTube ID of np9gQvPLX1st=39s is invalid.

 

The YouTube ID of 0J1NGf3myR4t=31s is invalid.

 

 

 

Aaron Green